Gravid uge 25

Jordmoderbesøg

God eftermiddag til jer!

I dag var jeg til jordmoderbesøg. Eller også er det lægebesøg. Jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvad der er hvad, for det virker som om, de lidt varetager de samme roller her i Spanien. GUD, hvor jeg glæder mig til at komme hjem til Danmark så man kan forstå hvad der foregår. Det er virkelig stressende og angstprovokerende ikke at få forklaret ting ordentligt og ikke føle at man sådan rigtigt forstår hvad der sker.

Nå, men det gik fint.. Babys hjertelyd var helt som den skulle være, hun var vokset som hun skulle (jeg synes dog mit symfysemål er lidt lille.. men de sagde det var fint og normalt.. don’t start googling shit), og mit blodtryk var også fint lavt. Vægten viste at jeg i alt har taget ca 2,5 kg på siden før jeg blev gravid, og det svarer fint til hvad min egen vægt siger. Nå, så fik jeg at vide at jeg i morgen skal til glukosebelastning! Hvis du ikke er gravid, aner du sikkert ikke hvad det er. Når man er gravid, har man øget risiko for at udvikle sukkersyge (graviditetssukkersyge) under graviditeten, og derfor skal man tjekkes. Man møder fastende op og skal drikke et glas sukkervand, skal holde det i sig i en time (i Danmark er det to timer, har jeg forhørt mig om) og så få taget en blodprøve. Ad, siger jeg bare. Det glæder jeg mig ikke til. I Danmark bliver man kun tjekket hvis der er en mistanke til at man har forhøjet risiko, fx sukkersyge i familien, men her i Spanien (og vist også i Sverige og Norge) skal alle gravide tjekkes. Så det skal jeg altså i morgen. Det synes jeg egentlig ikke er særlig fedt! Forhåbentlig er det ikke så slemt som jeg har hørt. Har hørt om folk der brækkede sig for vildt og skulle komme igen en ny dag..

Udover glukosebelastningen i morgen, har jeg kun 2 aftaler med sundhedsvæsnet tilbage før turen går hjem til Danmark. Ultralydsscanning og et sidste lægebesøg. Vores 3D scanning er blevet aflyst, fordi vores privatforsikring ikke dækker det, så vi overvejer at tage til en derhjemme.. Men har egentlig en følelse af at en alm. ultralyd er nok. Om en måned overtager vi nøglen til vores nye lejlighed, og jeg glæder mig så meget til det nye eventyr der venter derhjemme. Ude er godt, men hjemme er virkelig bare bedst. Og hjemme, det er hvor min familie er, i Danmark. Jeg elsker at rejse, men efter denne tur er det gået op for mig hvor tryghedsmenneske jeg er, og hvor priviligeret jeg er for at kalde et land som Danmark mit hjem. <3

Hav en dejlig eftermiddag!

 

Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravid uge 25